sobota 29. června 2013

Kytičky pro Marcelku

Nedávno jsem psala, že jsem od Marcelky z Irska dostala krásné dárky:-). Protože z jejího blogu Všednodennosti... vím, že jí v cizině chybí české knížky, domluvily jsme se, že ji nějakou pošlu. Napsala mi o knížce od Lenky Civade a tak jsem hledala na internetových prodejnách knih a objednala ještě jednu jako překvapení a pro sebe publikaci o skládaném patchworku. Chtěla jsem za moře poslat i něco osobnějšího a tak jsem uháčkovala dvě střapaté kytičky. Původně jsem měla připravenou fialovou přízi, ale Marcelka mi mailem poslala svoji fotku, na které měla kabelku se vzorem pavích ok v tyrkysové barvě.  Tyrkysovou přízi doma žádnou nemám a tak jsou kytičky z příze Scarlet v černé a režné barvě. Uvedenou přízi jsem ještě neviděla v žádné galanterii, kde nakupuji, a tak si ji objednávám  přímo od výrobce, háčkuje se z ní velmi dobře:-)

Hezký poslední červnový víkend a krásné prázdiny či dovolené všem.  Zuzana

pátek 28. června 2013

Lea pořádá polštářkovou giveaway

Tak tu máme další možnost získat krásný dárek.:-)
Lea - madam polštářková - vyhlásila na svém blogu http://pletenepolstare.blogspot.cz/ polštářkovou giveaway o krásné ceny

Miluji polštářky - malé, velké, pletené, šité, háčkované, vyšívané, kulaté, hranaté, jednobarevné, strakaté ....a tak jsem se hned přidala mezi soutěžící. Zahrajete si také?
Hezký víkend. Zuzana

úterý 25. června 2013

Andrejčina giveaway

Dnes jsem si na blogu Andrejky s radostí přečetla příspěvek o vyhlášení její první giveaway
http://ifollowyourdreams.blogspot.cz/

Radost se znásobila, když jsem si prohlédla nabízené dárky
a tak jsem hned zanechala komentář a píšu tento příspěvek. Další podmínku, být pravidelným čtenářem blogu, už nějakou dobu splňuji.

Pokud vás Andrejčina nabídka zaujala, můžete se přidat také.   Zuzana

pátek 21. června 2013

Moje první výhra

Blog jsem si založila téměř před rokem a občas se přidám do některé Giveaway. Nedávno jsem zanechala komentář na jenom z mých oblíbených blogů,  Domovu  u Fortny  http://domovufortny.blogspot.cz/2013/06/giveaway-losovani.html. O vyhlášené  akci jsem vás informovala  ve svém příspěvku. z 31. května letošního roku.  Jarmilka připravila soutěž o krásné balíčky látek a já měla to štěstí, že jsem jeden z nich vyhrála. Dnes mi přišla obálka a v ní bylo i krásné a milé překvapení - podívejte se sami.





 V otvíracím kovovém srdíčku se ukrývá ještě jedno voňavé :-)







Moje štěstí bylo tak velké, že jsem vyhrála látky, které mi "padly" do oka jako první. A jak obě k sobě krásně ladí, nyní ještě vymyslet, co z nich ušít.
Jarmilkou vybrané srdíčko moji radost ještě umocňuje (minimálně na třetí) a já za dárky moc děkuji.:-)

Hezký víkend. Zuzana

čtvrtek 20. června 2013

Háčkovaná halenka ze světle zelené Poly

Další z mých halenek podle vlastního návrhu. Upravila jsem si jeden se starších vzorků a použila svoji oblíbenou přízi - Poly.

Výstřih tvoří "zoubky" vzorku
 
Mám ráda knoflíky a baví mě vybírat ten správný a jedinečný

Původní vzorek byl z pěti dlouhých sloupků, které se háčkují do krátkého sloupku předchozí řady. Osvědčilo se mi udělat skupinky ze dvou dlouhých sloupků  a mezi ně řetízkové oko - krátký sloupek v následující řadě se pak lépe háčkuje - rozdíl je téměř neznatelný.

Přeji všem hezký pátek a už se moc těším na víkend. Zuzana

středa 19. června 2013

Opět na "lovu"

Nemám ráda velké teplo a současné počasí mi způsobuje větší únavu. V práci mi do oken "pere" sluníčko a chladněji nemáme ani doma. V noci špatně spím a když uděláme průvan, začnou mne bolet záda. Na zahradě máme venkovní sprchu a tak jsem  pod ní, po návratu domů, hledala trochu osvěžení. Na chvíli jsem si sedla na dvorku do křesla a vzala si k ruce fotoaparát. Tentokrát se mi podařil i úlovek:-)


Pak jsem trochu zariskovala, mám totiž alergii na včelí žihadlo.






Někde v okolí zahrádky před domem hnízdí sýkorky, zatím se mi nepodařilo dostat se blíž, tak jsem musela použít zoom a výřez z fotografie.



Jdu ven zalít květiny a sesbírat jahody, snad nebudou otravovat komáři jako včera.  Hezký večer Zuzana

Tmavě zelená halenka

Už docela dost pátků uběhlo od doby, kdy jsem si z příze Sněhurka uháčkovala halenku či tuniku na letní šaty. Líbil se mi vzorek v jedné knížce a tak jsem ho použila, tvar jsem si vymyslela.





Jdu "zalovit" v útrobách skříně a udělat nějaké fotografie na další příspěvky z mého letního šatníku. Hezký zbytek týdne. Zuzana

úterý 18. června 2013

Letní halenka pletená na kruhové jehlici

Plním svůj včerejší slib, můžete si prohlédnout další vlastnoručně vyrobený kousek mého letního šatníku. Halenku jsem pletla na kruhové jehlici z příze Poly podle návodu z nějakého časopisu. V potřebné výšce pleteniny jsem připojila rukávy a pokračovala v pletení a zároveň ujímala raglánové švy. Halenka je zakončena čtvercovým výstřihem.




A zítra opět háčkování:-)  

Hezký týden Zuzana

pondělí 17. června 2013

Lov beze zbraně

Už jsem tu na blogu psala, že se pokouším zachytit fotoaparátem letící vlaštovičku. Jsou jako střely a tak je na fotografii zpravidla modré nebe. Také se mi většinou stane, že vyjdu ven s aparátem a nálety se přesunou z našeho dvorku někam jinam. Několik let už u nás nehnízdí a tak máme jenom návštěvnice. Takhle odpočívají na elektrickém kabelu. Ten je poměrně daleko, použila jsem největší zoom a z fotografie ještě udělala výřez.
 

A jednu se mi podařilo zachytit v akci.
 
Někde poblíž hnízdí hrdličky a na střeše "kampeličky" cukrují.
 
 
 
 
 
 
Opět foceno z velké dálky největším zoomem a pak vyříznuto.
 
Ještě jsem zachytila jednoho ptáčka zpěváčka, ale nejdřív se pokusím v chytrých knížkách zjistit, který to je.
 
Ahoj a přeji dobrou noc a klidné a pohodové úterý. Zuzana

Háčkovaná zelenkavá halenka

Jedna z mých oblíbených halenek na dovolenou. Už před xx lety jsem si ji uháčkovala ze zbytků příze Poly, materiál jsem sháněla kde se dalo a použila jsem tři různé odstíny. Vzorek na motivky  jsem viděla v nějakém časopisu, po těch letech už netuším, který to byl.


Jednotlivé šestiúhelníky jsou přiháčkovány v poslední řadě k vedlejšímu. 


Boční napojení motivků.




Spodní řada a obháčkování je maličko jiným odstínem příze. 


Hezký týden a na zítra jsem připravila jednu ze svých pletených letních halenek.  Zuzana

sobota 15. června 2013

Katčina giveaway - modrá je dobrá

Mám moc ráda knížky a tak jsem neváhala a přihlásila se do Katkou vyhlášené akce - Shabby-giveaway aneb modrá je dobrá:-)
http://bavimebydlet1.blogspot.cz/2013/06/shabby-giveaway-aneb-modra-je-dobra.html#comment-form

A tuto knížku můžete vyhrát spolu s dalšími krásnými dárky.

Přihlásit se můžete do konce letošního června.  

Zkusíte štěstí také?  Zuzana

Věneček s papírovými květy

Seno otočené, bublanina v troubě a než se upeče, tak jeden rychlý příspěvek.

Na vchodových dveřích máme jednoduchý zelený věneček, na kterém měním v průběhu roku dekorace. Po Velikonocích jsem přemýšlela, co nového letos vymyslet. Na několika místech na internetu jsem  viděla papírové kytičky z plata od vajíček. Za jednoho deštivého večera jsem vystříhala jednoduchý tvar květů, později je nabarvila temperovými barvami a špendlíky připevnila na slaměný základ obalený netkanou textilií.  Barvy jsem vybrala k zakoupené jiřince. 




Hezký víkend. Zuzana