úterý 19. dubna 2016

Koubková Zuzana

se narodila roku 1973 v Praze, kde také vystudovala vysokou školu a kde v současné době pracuje jako rostlinolékařka. Už deset let je členkou historicko-šermířského spolku Záviš. Právě záliba v historickém šermu ji přivedla ke studiu odborných pramenů, a posléze i k literárnímu ztvárnění životních osudů velkých mužů české historie. Po Záviši z Falkenštejna (Rytíř zelené růže, Knižní klub) ji zaujal krátký, ale událostmi nabitý životní příběh knížete Václava.
(text je z internetu)


Znesvěcený hrob
Bratr Zdislav z rytířského řádu johanitů se ujal správy řádových statků a byl jmenován uhříněvským správcem. V Uhříněvsi se brzy zabydlel a právě se usilovně zabýval jejími opravami, když jej oslavil rychtář nedalekého města Kostelce nad Černými lesy. Tentokrát jej nesužují obávaní lupiči, kteří se ukrývají v okolních hvozdech, nýbrž záhadná vražda, k níž došlo na místním hřbitově.
Kdo rozkopal hroby nepokřtěných dětí, pohřebených za hřbitovní zdí: A proč je v jenom z nich nalezen zavražděný hrobník? Kostelecký rychtář se obývá nejhoršího - totiž řádění pekelných sil, a i proto se obrátí na zbožného rytíře johanitu.
(přepsáno z přebalu knížky)
Chvíli mi trvalo, než jsem se začetla, pak jsem byla zvědavá, jak příběh skončí.....



Rytíř zelené růže Záviš z Falkenštejna
Příběh královny Kunhuty a Záviše z Falkenštejna - základní děj jsem znala z jiných knížek, ale ráda jsem si přečetla i tento :-)

Záhada zlatodolu
Zemský soud je roku 1318 zavalen žalobami. Skutečné i domnělé oběti válečných událostí se po narovnání mezi šlechtou a králem Janem Lucemburským domáhají odškodnění. Jenže nejvyšší soudní úředník Petr z Rožmberka je podezřelý z vraždy mladé premonstrátské jeptišky v Louňovicích pod Blaníkem. Rožmberk se s žádostí o pomoc obrací na svého soudcovského společníka pana Chotka z Říčan. Na jih Čech je vyslán Chotkův bratr johanita Zdislav, který se v minulosti při vyšetřování podobně zrůdných zločinů osvědčil.
(text je z internetu)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana