středa 12. dubna 2017

MICHELL Tom

se narodil na venkově v jižní Anglii, kde si vypěstoval lásku ke zvířatům, ptákům a rostlinám. Po tom, co žil v Argentině se vrátil domů a usadil se v Cornwallu, kde pomáhal v rodinném podnikání, kde pečuje o malý pozemek,který nazývá "dobrá Cornwallská půda" a zpívá s místním sborem.
Je amatérský umělec a ve volném čase maluje objekty z divoké přírody okolo jeho domova, zejména dravé ptáky. Rád také ukazuje, jakým způsobem mohou lidé žít v dnešním světe.
Je ženatý a má 4 děti a 3 vnoučata. 
(text je z internetu)
Co mě naučil tučňák
Jedinečný, silný životní příběh o nevídaném vztahu mezi mladým učitelem a tučňákem. Pro všechny, kteří kdy snili o tom rozumět řeči zvířat. 
Dvacetiletý Tom Michell, toužící po dobrodružství, přijme místo učitele na prestižní argentinské internátní škole. Během svého výletu do Uruguaye zachrání tučňáka uvězněného v ropné skvrně. Ten den se jeho život navždy změní. Pták, který dostane jméno Juan Salvador, odmítá mladého učitele opustit a jemu tak nezbývá nic jiného, než svého nového „domácího mazlíčka“ propašovat přes hranice a vrátit se s ním zpět do školy. Tučňák se samozřejmě brzy dostává do centra pozornosti. Stane se z něj nejen maskot ragbyového týmu, důvěrník paní domácí, spoluhostitel Tomových party, ale také nejokázalejší plavecký trenér ve světových dějinách. Navzdory těžkým časům peronistické vlády, hrozivé ekonomice a politickým bojům Juan Salvador všechny kolem sebe rozveseluje. 

(text je z internetu)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana