středa 2. srpna 2017

AHERN Cecelia

se narodila roku 1981 a žije v irském Dublinu. Vystudovala obor žurnalistika a mediální komunikace. V jedenadvaceti letech vydala svůj první román PS: Miluju tě, který začala psát už ve svých čtrnácti letech. Okamžitě po uveřejnění se stal mezinárodním bestsellerem a dosáhl na první příčku v žebříčku nejprodávanějších knih nejen ve Velké Británii, ale také v USA, Německu, Nizozemsku a dalších zemích. Podle tohoto románu byl natočený stejnojmenný úspěšný film, který měl premiéru v prosinci 2007. Román získal ocenění Passionate Pen Honour za nejromantičtější příběh roku 2004/2005, které je udíleno britskou veřejností v rámci Valentýnských cen (Valentine’s Day Awards). Cecelia Ahernová byla zároveň nominována na ocenění v kategorii Objev roku Britských knižních cen (British Book Awards). Roku 2008 byla při udělování cen úspěšným ženám roku (Glamour Women of the Year Awards) v Londýně oceněna jako nejúspěšnější spisovatelka.
Obrovský mezinárodní úspěch zaznamenala i její druhá kniha Kde končí duha, která se držela v čele seznamu nejprodávanějších knih v Irsku celých dvanáct týdnů, a také další romány – Kdybys mě teď viděla, Cesta ze ztracena a Díky za vzpomínky.
Cecelia Ahernová, dcera bývalého irského premiéra, napsala také řadu povídek a jejich výtěžek věnovala na charitu. Poslední dobou se začíná prosazovat jako televizní producentka. 
Více informací o autorce získáte na webových stránkách: www.ceceliaahernbooks.com. 

(text je z internetu)

Kdybys mě teď viděla
.On je neviditelný. Ona nevěří na lásku. Mohlo by jim to spolu vyjít? Od chvíle, co Ivan uviděl Elizabeth poprvé, miloval ji celým svým srdcem. Přeje si jen jediné – být navěky součástí jejího života. Sedává s ní v obýváku u televize, radí jí s výběrem barev při práci v designérském studiu, jemně svou lásku hladí po spáncích, než usne. Elizabeth však o ničem z toho neví – Ivan je totiž neviditelný kamarád jejího adoptovaného synovce Luka. Není ale ani v nejmenším vymyšlený! K smrti rád jí kuře a olivy, jeho oblíbená barva je modrá a má neobyčejný cit pro zklamané a zlomené dětské duše. Ivan takovým dětem pomáhá najít v sobě odvahu a neztratit se ve světě dospělých.

(text je z internetu)

1 komentář:

  1. Zuzanko, tak to se musím přiznat, že autorku vůbec neznám....Moc děkuji za tip :-) Krásné dny přeji :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana