úterý 5. září 2017

HANNAH Sophie

je autorka několika psychologických thrillerů, které se staly bestsellery. Její romány vyšly ve 20 zemích světa, přeloženy do několika světových jazyků. Také píše poezii. Publikovala pět sbírek. Je vdaná a žije se svým manželem a dětmi v Cambridgi.
Autorka je také úspěšná britská básnířka, nominovaná například na cenu T.S. Eliota, a především prozaička, jejíž romány jsou vydány v 32 jazycích a 51 zemích. Je autorkou několika knih pro děti, mezinárodní renomé jí však vydobyly především psychothrillery.
V žánru debutovala roku 2006 románem "Little Face", jehož se okamžitě prodalo více než 100 000 kusů a v němž se poprvé objevili detektivové Simon Waterhouse a Charlie Zailerová. Za román "The Carrier", osmý titul z volné série s touto dvojicí, která vystupuje i v "Bludných sděleních", získala autorka v roce 2013 britskou National Book Award za nejlepší thriller roku.
Doslova literární bombou a knižní událostí roku 2014 se však stalo uveřejnění románu Sophie Hannah "Vraždy s monogramem", který vyšel současně v 28 jazycích v 50 zemích. V něm se poprvé (a podle všeho ne naposledy) se svolením dědiců v novém příběhu vrátila nejznámější postava "královny zločinu" Agathy Christie - legendární belgický puntičkář Hercule Poirot. (kniha Bludné sdělení)

(text je z internetu)

Ztráty a lži
Před třemi lety se Naomi Jenkinsové stalo něco hrozného - tak hrozného, že o tom nikomu neřekla. Teď má další tajemství - milence. Když Robert zmizí, Naomi je jasné, že se mu muselo něco stát. Policie už o tom tak přesvědčená není, zvláště když Robertova žena tvrdí opak. Naomi je zoufalá; proto označí Roberta za společensky nebezpečného devianta - pak už ho policie bude muset začít hledat...
(text je z internetu) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za návštěvu a za vložený komentář. Zuzana